Select Page

De gevelwand van de Amsterdamse grachtengordel

Deze site presenteert het Amsterdamse grachtengordel als een lange gevelwand. Met daaronder hoe het er uitzag rond 1767. Veel van deze, vaak mooie panden, zijn al afzonderlijk in boeken, tijdschriften of op internet beschreven en gefotografeerd.

Maar de complete gevelwand langs de grachten blijft toch het mooist. Al die verschillende panden op een rij. U kunt inzoomen op delen van een gracht en dan weer op de afzonderlijke panden klikken voor meer informatie en details. Zo loopt u er (virtueel) langs. En vraagt u zich af: wie heeft dit gebouwd, wanneer is dit gebouwd of wat is er nu gevestigd? Op deze site kunt u dat direct opzoeken.

 

Op dit moment zijn de Herengracht en de Keizersgracht als panorama op de site gezet en zijn de  Herengracht 466 – 482,  Herengracht 500, 502 en het huis met de hoofden uitgebreid beschreven. Bij de andere huizen aan de Herengracht en de Keizersgracht staat een korte beschrijving van de huizen. En dan de Dam, het centrale plein met oude foto’s van eind 1800/ begin 1900. Dit alles is ook via de plattegrond van Amsterdam te selecteren. Andere delen van de binnenstad volgen nog. Kijk daarom regelmatig op deze website.

Dit is de leukste manier om de stad te leren kennen: als bewoner, als bezoeker of als toerist. En bezoek ook onze facebook pagina. 

Address

1234 Divi St. #1000
San Francisco, CA 39325
Get Directions

Library Hours

Thurs – Sat : 10am – 6pm
Sun : Closed
Mon – Wed : 10am – 8pm

Contact Us

(235) 462-4623
info@divilibrary.com

Login

Subscribe

Follow Us